En Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Sırları

Sistemin çalışma prensibine nazaran, kavara işsizşeşldıktan ve yangın söndürüldükten sonra vadiın havalandırılması ile müşterek ortamdaki doğal gaz temizlenir ve etrafta atılmış öz kalmaz. Elektronik ekipmanlar ziyan görmediğinden dolayı odanın ve ekipmanların kullanmaında rastgele bir aksaklık imkânsız.

Yangın Esnasında Dokumalması Gerekenler Yangın esnasında personelin müdahale yeteneğini zait, alevlerin başlangıçlangıç aşamasında denetçi edilmesini sağlayan güvenlik ipuçları

Yalıtım iletkenliği bulunmaması haysiyetiyle bile emin evetğu bilinmektedir. Kullanma sonrası ortaya çısoy lafıntılar olarak da ozon tabakasına pert vermemekte, dolayısıyla da çevrenin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Elektriği iletmemesi, doğal gaz formunda olması haysiyetiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi rahatlıkla girebilmesi CO2’yi çarpıcılık yangınları karınin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Yangın Algılama ve İzleme: Yangın söndürme sistemleri, gelişmiş yangın algılama ve izleme teknolojileriyle donatılmıştır.

Yanma olayının gerçekleşmesi sinein bu tahminın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen nispetının %16’nın altına inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye sebebiyle tutar. Oksijen oranının %14’ün altına düşmesi halinde yanma sonlanır.

Elektriği iletmemesi ve arkasında kalıntı bırakmaması yeğleme edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Munzam olarak, inert gaz katıcı mayiların bulunmuş olduğu bölgelerde meydana gelen yangınlarda ve nihan alevlenme durumlarında berenarı etkilidir.

Bir bando etmenlere demetlı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, algılama sistemlerinin ise yılda 4 misil bakım mimarilmasının mütenasip olacağı düşünülmektedir. Nedeniyle yaklaşık 3 aylık periyotlar halinde bakım dokumalması salık edilmektedir.

Duru gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duygun başüstüneğu, akarsu hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda ruhlu şekilde kullanılırlar.

Genelde 500 pa basınca mahalin dayanıklı başüstüneğu muayene edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın riziko alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek bâtınin ve olası bir dış yangında korunan zikıymet verilerin ve ekipmanların korunması ciğerin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, kötü geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Kontra halde yangınla mücadelenin muvaffakiyetlı olamayacağı aşikardır.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı ayıklamak ve ciğererdeki havayı nizamlı olarak tahliye etmektir. Bu muamele sırasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar daima olarak yağ ve kir tortularına maruz lakırtıır.

700 dereceden zait sıcaklıkta kullanıldığında FM200 gaz lambası bileşiğini oluşturan hidrojen ve flor kadar maddelerden ayrışarak ağır bir gidişat oluşturacaktır. Bu nedenle 700 dereceden erdemli sıcaklıklardaki maddelerin söndürülmesi amacıyla kullanılmamalıdır.

Yangın Esnasında Konstrüksiyonlması Gerekenler Yangın sırasında personelin karışma yeteneğini artıran, alevlerin mirlangıç aşamasında kontrol Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Nedir? edilmesini sağlayıcı asayiş ipuçları

Yangın riski azaltılabilir ancak tamamen ortadan kaldırılamaz. Yanıcı husus, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada başüstüneğu her hava alınan bütün önlemlere mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *